Workshop Snoeien

Leer op een gezellige manier de kneepjes van het vakkundig snoeien van (fruit)bomen en struiken. In het najaar zal (bij voldoende aanmeldingen) een ervaren docent in Afferden en/of Horssen een snoeiworkshop geven. De precieze plaats waar de workshop zal plaatsvinden wordt nog bekend gemaakt.
De workshop bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. In ongeveer één uur durende theoriegedeelte zal o.a. de juiste snoeiwijze en het beste snoeitijdstip van (fruit)bomen en struiken aan de orde komen. Ook wordt er aandacht besteed aan het (onderhoud van) snoeigereedschap. Het is de bedoeling dat de deelnemers hun eigen snoeigereedschap naar de workshop meenemen en hiermee zelf dan ook aan de slag gaan!

Wanneer: Oktober 2018 (zaterdag, exacte datum volgt)

Hoe laat: 9:00- ± 12:30

Waar: Een boomgaard/tuin in Horssen.

Kosten: € 17,50 (inclusief koffie!)

Inschrijven voor deze workshop kan tot uiterlijk maandag 16 oktober. Inschrijven voor deze cursus kan online via het menu 'Contactformulier'.

Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met Ruud Janssen, via het telefoonnummer 0487-514490 of een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Een interessante en leerzame cursus!
Ruud Janssen uit Afferden: “Nieuwsgierig naar de ‘Workshop Snoeien’, reed ik zaterdagochtend  (met in de achterbak van de auto mijn snoeispullen en laarzen)  naar het dorpshuis in Horssen.
Daar werden we verwelkomd door Pé van der Gracht, een ervaren tuinbouwschooldocent. ‘Snoeien doet bloeien’. Door de demonstraties, het levendige verhaal van Pé en de vragen van de deelnemers was dit gedeelte van de workshop voorbij voordat we er erg in hadden.
Na de theorie gingen we naar de tuin van Annie en Piet waar we de theorie in de praktijk brachten. Bij elke struik of boom wordt voorgedaan hoe je dit moet aanpakken. Vervolgens mogen we zelf aan de slag, onder het wakend oog van de meester. Rond twaalf uur kwam er een einde aan deze leerzame workshop
”.