Workshop Glas-in-looddecoraties

Al in de middeleeuwen maakten mensen glas-in-loodramen. Stukjes gekleurd glas werden met behulp van loodstrips aan elkaar gevoegd tot grote ramen.

Door op het glas zwarte lijnen te schilderen, of met ijzervijlsel schaduwpartijen te maken en dit vervolgens 'in te branden', kon op het glas voorstellingen gemaakt worden. Begin 20e eeuw kreeg het glas-in-lood een nieuwe impuls: naast ramen werden in de zgn. Tiffanie techniek lampenkappen en sierobjecten van stukjes glas gemaakt.

Vanwege het succes van deze workshop het afgelopen seizoen, bieden we deze workshop opnieuw aan.

In deze workshop leer je hoe je het beste glas kunt snijden, breken, slijpen en kunt omranden met 'randlood'. En hoe je op een veilige (d.w.z. rekening houdend met de gezondheid) manier de in lood gevatte stukjes glas aan elkaar kunt solderen.

Het eerste werkstuk dat je gaat maken is een libelle of een zonnevanger.

 

Heb je al ervaring met glas-in-lood? Dan kan je ook een raamdecoratie in de zgn. Tiffany-techniek maken, eventueel naar eigen ontwerp. Maar ook een drie dimensionaal werkstuk is mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een waxine lichthouder of een vrij werkstuk.

100_3606 1.jpg - 530.11 KB

Wanneer: 10,17,24 en 31 januari 2018

Hoe laat: 19:30 – 21:30 uur

Waar: Kulturhus De Meent, Koningsplein 24, 6654BX Afferden

Kosten:  € 50,- inclusief materialen voor de gehele workshop

 

 

 

Wilt u zich inschrijven voor deze cursus dan kan dit online via het menu 'Contactformulier'.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u ook contact opnemen met Ruud Janssen, via het telefoonnummer 0487-514490, of een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.