Workshop Druktechnieken

Heb je altijd al je kennis omtrent de mogelijkheden van de verschillende druktechnieken willen uitbreiden? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

Vanwege het succes van afgelopen seizoen herhalen we deze workshop, maar breiden hem ook voor oud-cursisten met nieuwe technieken uit.

img_2175.jpg - 2.32 MB

We beginnen met de verschillende mogelijkheden van de zgn. 'monoprint'. Het is een zgn. vlakdruktechniek, die in het begin van de vorige eeuw erg populairimg_2027.jpg - 3.54 MB was. Deze druktechniek is o.a. door de kunstenaar Paul Klee veelvuldig toegepast.

Mono type                                                                         Limo

 

De tweede techniek waarmee we gaan experimenteren is de 'Collagedruk'. Het is een hoogdruk techniek waarbij verschillende materialen (ieder met een eigen structuur) in een bepaalde volgorde worden afgedrukt. Denk bijvoorbeeld aan de textielweefsels,houtnervatuur, (rib)karton, enz.

 

Een vlaktechniek die echt de moeite waard is om ermee aan de slag te gaan is de eeuwenoude 'marmertechniek'. Vooral door de boekbinders werd hij gebruikt om o.a. de schutbladen in de boeken te verfraaien.

Als nieuwe techniek bieden we nu ook de mogelijkheid om een 'blinddruk' te maken. In papier drukken we met behulp van de pers kleine (niet te dikke) voorwerken af. Misschien kan je deze techniek uitvoeren op zelf geschept papier.

img_00691.jpg - 90.30 KB

img_2179.jpg - 3.05 MB

Marmertechniek

Houtsnede ruimtelijk

 

Wanneer: 7,14,21,28 maart 2018.

Hoe laat: 19:30 – 21:30 uur

Waar: Kulturhus De Meent, Koningsplein 24, 6654BX Afferden

Kosten: € 40.- incl. materialen voor de gehele workshop

Wilt u zich inschrijven voor deze cursus, dan kan dit online via het menu 'Contactformulier'.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Ruud Janssen via het telefoonnummer 0487 514490 of een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.