Manden vlechten

Manden vlechten is een oud ambacht, waarbij manden en ander vlechtwerk wordt gemaakt van wilg en rotan. De heren Piet Coppes en Jozef Wiegers leren u de fijne kneepjes van dit mooie vak, waarna u zelf hiermee aan de slag gaat.

In 10 lessen maakt u een geheel eigen creatie en leert u meer over deze oude ambacht!

Wanneer: Iedere dinsdagmiddag en avond

Hoe laat: s'middags van 13:30-16:30 en s'avonds van 19:30-22:30 uur.

Start: Januari 2018 (exacte datum volgt)

Wanneer: Iedere woensdavond

Hoe laat: s'avond van 19:30-22:30 uur.

Start: woensdag 4 oktober 2017

Waar: Dorpshuis De Horst, Rijdt 38, 6631 AT Horssen
Kosten: € 120,- voor 10 lessen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Piet Coppes, via het telefoonnummer 0487-541501.
Wilt u zich inschrijven voor deze cursus dan kan dit online via het menu 'Contactformulier'.

Een geweldige hobby!
Gusta van Oosteren: “Zo’n tien jaar geleden begon men in Horssen met een cursus wilgentenen vlechten. Ik was meteen geïnteresseerd, omdat het een affiniteit had met vroeger. Het leek me leuk, dus ik gaf me op voor de cursus. En nu, tien jaar later, vlecht ik nog steeds.”
“Het vlechten van manden is al eeuwenoud. Vroeger werd ook in onze streken het ambacht van mandenvlechter door vele mensen uitgeoefend. Als je begint met vlechten, moet je eerst de basis leren. Je moet leren met het materiaal om te gaan. Tijdens de cursus is niet iedereen met dezelfde opdracht bezig. De cursisten bepalen zelf wat ze willen maken. Het pronkstuk van mijn creaties is de mand die ik gemaakt heb voor de bruiloft van onze dochter en de wieg voor onze kleindochter. Ik vind het materiaal mooi. Wat je maakt bestaat alleen uit wilgentenen, er komt geen ijzerdraadje aan te pas. Juist dat ambachtelijke maakt het een geweldige hobby. Ik hoop het nog lang te kunnen doen”.