Gutsen in hout

In deze workshop maak je kennis met het beeldhouwen in hout.  

Onder begeleiding maak je een houten bakje of houten lepel. Heb je al wat ervaring dan kan je ook kiezen voor een reliëf! (Zie foto's)

Een van de doelen van deze workshop is het op een veilige wijze hanteren van de (elektrische) gereedschappen, die bij het bewerken van hout worden gebruikt. Door dit eerste werkstuk ga je ook ervaren, dat het belangrijk is rekening te houden met de 'draad' van het hout! (Met de 'draad' bedoelen we de richting van de houtvezels)

 

 

De gereedschappen die we gaan gebruiken zijn vermedgutsen, beeldhouwersgutsen, beitels en verschillende soorten raspen. Om de vorm van de lepel of het bakje uit het hout te halen gebruiken we de decoupeermachine of de lintzaag. Ook de twee laatste apparaten mogen na instructie zelf gebruikt worden, wil je dit (nog) niet, dan zal dit door de begeleider worden gedaan.

 

Wanneer: 22 en 29 nov en 6 en 13 dec 2017

Hoe laat:19:30 – 21:30 uur

Waar:Kulturhus De Meent, Koningsplein 24, 6654BX Afferden

Kosten: €40,- inclusief materialen voor de gehele workshop

 

Wilt u zich inschrijven voor deze cursus dan kan dit online via het menu 'Contactformulier'. Voor meer informatie en aanmelden, kunt u ook contact opnemen met Ruud Janssen, via het telefoonnummer 0487-514490 of een e-mail sturen naar gcjmjanssen@hotmail.com